Selasa, 13 April 2010

Zaid...SAH Calon PR


HULU SELANGOR, 13 April: Datuk Zaid Ibrahim(gambar) yang dipilih sebagai calon Parti Keadilan Rakyat (PKR) bagi mewakili Pakatan Rakyat adalah tokoh yang telah teruji, kata Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim.
“Mana ada menteri Umno yang sanggup letak jawatan untuk pertahankan hak rakyat,” ujarnya yang mengumumkan Zaid sebagai calon PR dalam pilihan raya kecil Parlimen Hulu Selangor pada 25 April ini.
Pengumuman itu dibuat pada jam 11.00 malam ini di hadapan kira-kira 5,000 orang yang memenuhi Dewan Komuniti Serendah dan pekarangannya.CCTV : DSAI, ingat ada juga orang yang sanggup melepaskan jawatan Timbalan Ketua Menteri dan ADUN Penanti demi memastikan agama & bangsanya terus terbela..biar pub pelbagai fitnah telah dilemparkan kepadanya.

Zaid yang berucap selepas diberikan laluan oleh Anwar berkata, beliau menyedari dan menginsafi amanah yang dipikul itu sangat berat.
“(Tuan Guru) Nik Aziz sewaktu bercakap dengan saya minta kita semua bekerja untuk umat. Saya bukan asing di Selangor, saya tahu masalah orang Selangor, saya tahu masalah orang Hulu Selangor.
“Saya boleh menjadi suara untuk semua rakyat di sini,” ujarnya.
Berucap sebelum itu, Presiden PAS, Datuk Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang menegaskan parti itu memberikan sokongan sepenuhnya kepada calon PR yang ditonjolkan PKR itu.
CCTV : PAS memang sudah lama menjadi pak turut saja...tak ada kuasa langsung dalam membuat keputusan....hahahahha, lawak antarabangsa sungguh...
“Saya mengarahkan seluruh jentera PAS seluruh kawasan Hulu Selangor turun padang dan bekerja keras. Calon yang dipilih adalah yang terbaik untuk bawa suara rakyat ke parlimen.
CCTV : Zaid mmg terbaik dalam acara lompat ...katak lompat..lompat la tinggi-tinggi...
“Pilihan raya kecil ini medan rakyat untuk tegur kerajaan, rakyat perlu jadi hakim,” ujarnya.
CCTV : setuju,,,inilah masanya rakyat menghakimi pentadbiran si khalid gagap..
Zaid yang dilahirkan pada 10 April 1951 di Kota Bharu adalah bekas Menteri di Jabatan Perdana Menteri atas kapasiti senator yang pernah mencetuskan kontroversi apabila bertindak melepaskan jawatannya pada 15 September 2008 selepas beberapa bulan saja dilantik sebagai menteri ekoran tidak dapat menerima penggunaan Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) terhadap pengamal media, orang awam dan ahli politik.
CCTV : Bukan ISA yang diperjuangkan oleh Zaid sebenaqnya tapi.........tungggu ....pendedahan dari cctv nanti....
Dalam memperjuangkan isu-isu seperti ISA, Zaid di antara tokoh pemimpin Umno yang paling berani apabila mengirim surat terbuka kepada Perdana Menteri ketika itu, Datuk Seri Abdullah Badawi di samping mengadakan perjumpaan dengan ahli-ahli Parlimen berhubung desakan memansuhkan akta tersebut.
Pada 3 Disember 2008, beliau dipecat daripada Umno ekoran beberapa tindakannya termasuk menghadiri perhimpunan parti pembangkang dan menyalahi peraturan parti.
Antaranya dilaporkan pernah menghadiri majlis perasmian Kongres Nasional Tahunan Parti Keadilan Rakyat (PKR) di Stadium Melawati, Shah Alam.
Justeru Zaid menyertai PKR di Bangi, Selangor pada 13 Jun 2009.
CCTV : Nampak sangat PKR dah tak ada pemimpin yang layak bertanding...bayangkan pemimpin yang tak sampai setahun pun duduk dalam parti...dah dapat jadi calon, ..bekas UMNO pula tu..orang dah buang depa kitip buat calon...hahhahahhah
Sehubungan itu, Anwar menyifatkan Zaid sebagai serius mempertahankan hak asasi dan kebebasan badan kehakiman di Malaysia dalam memperjuangkan isu hak asasi, kebebasan, proses demokrasi dan bebebasan badan kehakiman.
CCTV : zaid memang diakui serius dalam mempertahankan kepentingan dirinya dan kebebasan dalam memanipulasikan fakta yang benar demi memperjuangkan karier politiknya serta memastikan beliau terus unggul sebagai hero, betul tak?
Sepanjang penglibatan Zaid bersama PKR, beliau dilihat sebagai tokoh amat komited dalam usaha merangka dasar bersama PR sehingga berjaya merapatkan lagi jurang pakatan yang terdiri daripada PAS, PKR dan DAP.
CCTV : Betul tu..jurang PAS, PKR dan DAP memang RAPAT sangat sampaikan Lim Guan Eng pun dah jadi Khalifah...PAS hilang identiti parti...sanggup menjual diri....huhuhuh...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan