Rabu, 10 Februari 2010

Dimana Puteri UMNO & Pemuda UMNO ?

Rasanya dah lama cctv tak menulis dalam blog nie akibat kesibukan tugas TAPI apabila membaca blog Depa Kata & Sanggul Melayu yang ada menyentuh berkenaan Puteri UMNO, CCTV terpanggil untuk menyuarakan pendapat.

Jika dilihat keadaan sekarang Puteri dan Pemuda mengalami nasib yang sama. Kedua-dua sayap ini telah hilang TARING nya mcm kata adik jeanbara Dah takdak faktor "X" atau faktor "wow"! Penyebab UTAMA keadaan ini adalah pemimpin tertinggi iaitu Ketua Puteri dan Ketua Pemuda gagal menjadi idola kepada golongan muda.

Puteri UMNO sekarang ini bergerak seperti sebuah BIRO bukannya sebagai sebuah SAYAP UMNO. Inilah HARGA yang perlu dibayar apabila kepentingan diri diletakan di tempat yang paling atas. CCTV sependapat dengan CCZ bahawa sokongan akan datang 2 cara iaitu 1) kesedaran dan 2) sogokan. Tengoklah sekarang ini, pimpinan Puteri bukannya menyusun jentera untuk PRU13 tapi menyusun jentera untuk PEMILIHAN akan datang. Kalau tak percaya tanya Ketua-ketua Puteri Bahagian, Siapa Yang Dipertua PAS Kawasan mereka? Siapa Ketua Dewan Muslimat Kawasan? Apa program yang Pakatan Rakyat adakan di Bahagian mereka?Tentunya kebanyakan Ketua-ketua Puteri UMNO Bahagian langsung tak ambil peduli, bagi mereka semua ini tak penting. Yang PENTING bg Ketua2 Puteri Bahagian, Siapa yang berhajat nak bertanding untuk jawatan Ketua Puteri Pemilihan akan datang!

Puteri perlu sedar LAWAN sebenar adalah PAKATAN RAKYAT bukannya siapa yang nak duduk kerusi Ketua Puteri. Sekarang adalah masa untuk kita menyusun jentera bagi memenangi PRU13 BUKAN menyusun strategi untuk PEMILIHAN akan datang. Jika Presiden dan Timbalan Presiden sahaja yang ingin menjadikan UMNO Juara Rakyat TAPI Pimpinan Puteri dan Pemuda ingin menjadi JUARA PROJEK & PERUNTUKAN, UMNO tidak akan kemana-mana.Tiada ulasan:

Catat Ulasan